paarden stamboeken

Belgisch Stamboek van het Friese Paard vzw

www.bsfp-sbcf.be

INFORMATIE OVER

Belgisch Stamboek van het Friese Paard vzw

Het Friese paard doorstond vele stormen en is dankzij de koninklijke uitstraling en zachtaardige karakter, nu populairder dan ooit met 70.000 geregistreerde paarden in meer dan 80 landen Het Friese paard is het enige inlandse paardenras van Nederland en was reeds bekend in de 13de eeuw.

Kenmerkend voor de zwarte parels zijn het front, royale behang, zwarte kleur en ruime, krachtige, verheven gangen. De harmonieuze bouw en het edele hoofd, geplaatst op een lichtgebogen hals, volmaken de luxe en fiere verschijning.

Halverwege vorige eeuw werd het Friese paard voornamelijk gebruikt als trekpaard op de boerenbedrijven.

Tegenwoordig worden Friese paarden gehouden voor recreatie, fokkerij en sport, vaak ook in combinatie met elkaar.

Het Friese paard heeft zich de laatste decennia steeds meer als sportpaard ontwikkeld. Tegenwoordig kan het Friese paard zich vaak tot op het hoogste niveau meten met andere rassen. En natuurlijk heeft de Fries, door de kenmerkende raseigenschappen, extra uitstraling!

In België hebben de eigenaars van Friese paarden zich sinds 1985 verenigd in de vzw Belgisch Stamboek van het Friese Paard. (BSFP). Op 13 augustus 2007 is het stamboek ook officieel erkend door het Vlaamse Ministerie.

Het stamboek organiseert jaarlijks een fokdag in Ternat waar de Friezen gekeurd en geprimeerd worden. Tijdens de wintermaanden organiseert het BSFP info-avonden waar thema’s uit de fokkerij en sport grondig besproken worden. Het stamboek is vanaf 2010 ook lid van de VLP en organiseert nu officiële dressuurwedstrijden speciaal voor Friese paarden.

Website BSFP

PAARDENRASSEN

Bezichtig verschillende paardenrassen en hun vertegenwoordigers (stamboeken) op de expo en showarena op Horse Mania.
  • Vrij, zat & zon
  • 4, 5 & 6 Oktober
  • Hazelhof te Lier

HORSE MANIA 2024

  • Spectaculaire paardenshows
  • Ontmoet verschillende paardenrassen
  • Spannende wedstrijden
  • Grote beurs voor ruiters, menners en liefhebbers

BEZOEKERS

stamboeken

Benieuwd naar al onze stamboeken?

Horse Mania – 4, 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier – Horse Mania – 4, 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier – Horse Mania – 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier-

TICKETS

Binnenkort beschikbaar diverse
tickets: regular of VIP

L

Maximaal 60

VIP
Tickets

L

Meer dan 3000

Tickets

L

Maar liefst 40 exposanten

Lees hier meer info