paarden stamboeken

Belgische Haflinger Vereniging vzw

www.haflingerbelgie.weebly.com

INFORMATIE OVER

Belgische Haflinger Vereniging vzw

Ontdek de Pracht en Kracht van de Haflinger

Welkom bij de wereld van de Haflinger, een van de jongste en meest bijzondere paardenrassen, met een rijke oorsprong in het schilderachtige Zuid-Tirol. Deze prachtige paarden, ontstaan uit een kruising van Arabische volbloed en inheemse bergpaarden, staan bekend om hun opmerkelijke kracht en uithoudingsvermogen, perfect geschikt voor de uitdagende bergomgevingen waar ze hun oorsprong vinden.

Met een schofthoogte variërend tussen de 1,45m en 1,52m, zijn Haflingers echte blikvangers. Hun kenmerkende voskleur, die varieert van bleekvos tot koolvos, wordt prachtig geaccentueerd door hun witte manen en staart. Dit unieke uiterlijk maakt hen niet alleen een lust voor het oog, maar ook een symbool van natuurlijke schoonheid en robuustheid.

Haflingers zijn geliefd om hun vriendelijke, rustige en betrouwbare aard. Hun mensgerichte en geduldige karakter maakt hen ideaal voor ruiters van alle leeftijden. Dankzij hun intelligentie en leergierigheid blinken ze uit in diverse disciplines en activiteiten, van recreatief rijden tot serieuze competities.

Bij de Belgische Haflinger Vereniging, de enige erkende stamboekorganisatie in België, staan we met passie en toewijding klaar voor de fokkerij, promotie, bescherming en verbetering van dit bijzondere paardenras. We nodigen u uit om de wereld van de Haflinger te verkennen en zelf de pracht en kracht van deze geweldige paarden te ervaren.

Kom en ontdek waarom de Haflinger zoveel meer is dan een paard – het is een trouwe metgezel voor het leven.

 

PAARDENRASSEN

Bezichtig verschillende paardenrassen en hun vertegenwoordigers (stamboeken) op de expo en showarena op Horse Mania.
  • Vrij, zat & zon
  • 4, 5 & 6 Oktober
  • Hazelhof te Lier

HORSE MANIA 2024

  • Spectaculaire paardenshows
  • Ontmoet verschillende paardenrassen
  • Spannende wedstrijden
  • Grote beurs voor ruiters, menners en liefhebbers

BEZOEKERS

stamboeken

Benieuwd naar al onze stamboeken?

Horse Mania – 4, 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier – Horse Mania – 4, 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier – Horse Mania – 5 & 6 oktober 2024 – Azelhof te Lier-

TICKETS

Binnenkort beschikbaar diverse
tickets: regular of VIP

L

Maximaal 60

VIP
Tickets

L

Meer dan 3000

Tickets

L

Maar liefst 40 exposanten

Lees hier meer info